SOMNI
Les hores de descans del nadó són molt importants pel seu creixement.

Patrons de son en nadons de 0 a 36 mesos
Redacció | 2 de maig de 2018
​
Quantitat aproximada d'hores de son necessàries, segons l'edat:
-
Recent nascut: de 16 a 20 hores diàries
-
3 setmanes: de 16 a 18 hores diàries
-
6 setmanes: de 15 a 16 hores diàries
-
4 mesos: de 9 a 12 hores, més dues migdiades (de 2 a 3 hores cadascuna)
-
6 mesos: 11 hores, més dues migdiades (de 2 a 3 hores cadascuna)
-
9 mesos: d'11 a 12 hores, més dues migdiades (d'1 a 2 hores cadascuna)
-
1 any: de 10 a 11 hores, més dues migdiades (d'1 a 2 hores cadascuna)
-
18 mesos: 13 hores, més una o dues migdiades (d'1 a 2 hores cadascuna)
-
2 anys: d'11 a 12 hores, més una migdiada (de 2 hores)
-
3 anys: de 10 a 11 hores, més una migdiada (de 2 hores)
Voler dormir només a casa
Redacció | 26 d'abril de 2018
​
Negar-se a dormir a la llar amb la resta de nens o a casa dels avis, per exemple, no és un capritx. Hi ha nadons que poden dormir a qualsevol lloc. En canvi, n'hi ha d'altres que no. Aquests tenen la son molt delicada.
Necessiten un lloc familiar i íntim per sentir-se còmodes en un espai propi. Si no és així, no aocnseguiran relaxar-se completament i es cansaran fins a posar-se nerviosos, sense adormir-se.
En aquest cas, renyar-lo no serveix de res. El millor és intentar entendre les seves necessitats i afrontar la situació. És a dir, si donat el cas ha de dormir amb freqüència a casa els avis s'ha de procurar que sigui sempre al mateix espai.
Com gestionar les pors a l'hora de dormir?
Redacció | 15 d'abril de 2018
​
La por és una de les emocions bàsiques que tenim els éssers humans. Realment es passa molt malament quan experimentem aquesta emoció. Una de les característiques principals de la por és la dificultat per controlar-lo I la impossibilitat d'escapar, d'aquí que els nens es mostren tan dependents d'algú quan tenen por.
Algunes estratègies per ajudar a controlar la por
1) No convé racionalitzar les pors amb comentaris com "no entenc com tens por de dormir sol", "veus com quan vols, pots" o "el col·legi és molt divertit, t'ha d'agradar".
2) Ajudar a l'infant a reconèixer les seves pors: En aquelles situacions on el nen tingui por, s'ha d'explicar-li que la por ve acompanyada d'altres elements com en accions o conductes (tenir ganes de sortir corrent cap mare o pare perquè li protegeixin).
3) Sintonitza amb les seves pors i actua de manera responsiva. Per això necessitem ser empàtics i comprensius amb els nens. Un cop s'hagi identificat la seva por, hem d'actuar de tal manera que ens fem càrrec del que necessitin atès que no són capaços per ells mateixos de solucionar aquesta situació.
5) No preguntar el perquè de les seves pors. En moltes ocasions s'escolten a persones fer aquest tipus de preguntes: Per què tens por a l'examen de Socials? És més encertada una alternativa més respectuosa: "Miquel, el que et passa és que tens por a suspendre l'examen de demà. És normal afecte. Sempre que ens examinem o ens avaluen tenim por".
Canal Salut. Generalitat de Catalunya
La lactància materna, determinant pel somni dels nadons
Redacció | 20 de març de 2018
La llet materna conté un aminoàcid anomenat “L-Triptòfan” que afavoreix el somni dels nadons, una característica que agafa més rellevància si s’afegeix que la succió del pit és una acció relaxant pels més petits. D’aquesta manera doncs, es produeix una combinació perfecta entre el somni i la lactància materna. A més, cal destacar que dormir amb el nostre fill/a facilita no només la lactància materna, sinó el somni de mare i fill, que seran més capaços de realitzar correctament els cicles de somni necessaris.
