DADES RELLEVANTS
En aquesta pestanya trobaràs totes aquelles notícies relacionades amb dades i xifres d'informes oficials d'arreu. Totes importants per comprendre la situació global en la que vivim.

Els pares també pateixen depressió postpart
Redacció | 05 de juny de 2018
Després del part, moltes mares són susceptibles a tenir una depressió postpart. El que no és tan habitual, és que siguin els pares qui la pateixin. Acutalment, els canvis socials han contribuiït que el memebre de la parella que no pareix es vegi sotmès a aquest tipus de depressió, que és menys freqüent, més lleu i també més contextual.
La depressió postpart es genera per elements contextuals com el canvi de rol, la criança, l’estrès i també pels canvis biològics ocasionats pel canvi hormonal després del part, per això és molt més freqüent que la pateixin les dones. D’acord amb la psiquiatra Gracia Lasheras, el factor que pot provocar que la tinguin els homes és que la mare es mostri deprimida. Llavos, el context familiar és més difícil. Altres elements que poden influir són l’economia i la situació familiar i personal.
La principal diferència amb la depressió postpart materna és la incidència i la intensitat. La materna és més elevada i greu, mentre que en el cas dels homes es manifesta a les 6 setmanes del part i la metitat de casos es resolen o milloren al cap de 6 mesos.
"Estem fallant als bebès més pobres", Henrietta H. Fore
Redacció | 23 d'abril de 2018
​
L’alta mortalitat infantil arreu del món i, sobretot als països més pobres del planeta, encara és un fet alarmant. Segons el nou informe d’UNICEF sobre la mortalitat infantil, publicat el febrer de 2018, la taxa mitjana de mortalitat neonatal en països pobres se situa en uns 27 morts per cada 1.000 naixements. Tanmateix, aquestes dades s’encaren amb les dels països de renda alta on l’índex és de 3 morts per cada 1.000 naixements.
L’informe també destaca que 8 dels 10 indrets on la mortalitat infantil és un problema molt seriós són països de l’Àfrica subsahariana, on les embarassades tenen recursos i possibilitats molt limitades. En el cas d’Espanya, la taxa és d’1 cada 500 nounats.

Font: Index Mundi
“Afortunadament les dades del nostre païs són molt bones perquè contem amb serveis i personal mèdic per atendre a les mares i als bebès abans i després del naixement”, diu Javier Martos, director executiu d’UNICEF Comitè Espanyol.
​
“Tot i que hem reduït a més de la meitat el número de morts de nens menors de cinc anys en els últims 25 anys, no hem aconseguit els mateixos avanços en la mortalitat de nens de menys d’un mes. Degut al fet que aquestes morts són prevenibles, estem clarament fallant als bebès més pobres del món” explica la directora executiva d’UNICEF, Henrietta H. Fore.

6 de cada 10 nens estan sotmesos a conductes violentes
Redacció | 20 d'abril de 2018
​
L’Aliança per Eradicar la Violència contra la Infància demana la protecció dels nens i nenes amb l’aprovació d’una llei orgànica abans del canvi de legislatura. Les ONGs recolzen la proposta i reclamen protocols específics contra la violència en espais dels infants com l’escola i sobretot per la protecció dels col·lectius més vulnerables.
​
Les xifres reflectides al document d’UNICEF de l’any 2017 ja desvetllava dades alarmants: 3 de cada 4 nens són habitualment d’algun tipus de disciplina violenta per part dels seus tutors, i 6 de cada 10 són castigats per mitjans físics. En el cas dels nadons; 6 de cada 10 nens d’entre dotze i 23 mesos està sotmès a alguna conducta violenta i, més de 600 milions de nens a tot el món menors de cinc anys no té protecció jurídica plena.
Font: portada del document 'Alianza para erradicar la violencia contra la infancia'.